Craciun, revelion, taierea porcului | Slanina fiarta si boiata (clisa aiita si boiata)

Ingrediente:
slanina (in general slanina de la gatul porcului sau gusa) sare, piper, boia dulce de foarte buna calitate (poate fi si iute daca va place), usturoi ,maghiran (optional) ,ienibahar (optional), foi de dafin
 


Mod de preparare
Slanina se pune la fiert in apa cu sare (cam 3 linguri de saare la un kg). Se fierbe aproximativ 1 ora. Este gata cand puteti introduce furculita prin ea foarte usor. In apa pentru fiert se mai pune una sau doua frunze de dafin si boabe de piper.
Se pregateste un mix din usturoi pisat marunt, piper, maghiran si ienibahar (ultimele doua numai daca va plac). Nu prea le pregatim cu cantitati exacte. Totul se face dupa gust. Intotdeauna insist la astfel de retete, care necesita multa boia, sa folositi boia de foarte buna calitate. Daca boiaua nu este buna poate strica mancarea. Tratata termic sau in contact cu mancarea, boiaua poate deveni amara.
Dupa ce slanina s-a fiert, se scoate din apa si se cresteaza, fin si marunt in partea de sus. (partea care nu are soric) Se freaca bine cu mixul preparat si se pudreaza cu boia din belsug. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.
 

 

SEO Romania
213.136.76.7