Preparate din fructe de mare | Melci à la Bourguignonne

Ingrediente:
 12 melci Pomatia sau Aspersa Maxima, 1 l apă, 300 ml vin alb sec, 3-4 morcovi, 1 ceapă în care se înfig 5 cuiÅŸoare, 1 căţel de usturoi, 1 praz (numai partea verde), 4 foi de dafin, 1 rămurică de cimbru, 5 boabe de ienupăr, 1 legătură de mărar verde sau uscat, 1 legătură de Å£elină,
Umplutura
Ingrediente pentru umplutură: 40 gr unt, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, o legătură de pătrunjel, sare, piper


Mod de preparare
Tehnica de preparare este simplă: se pune 1 l de apă la fiert într-o oală de inox ÅŸi se adaugă un pahar de vin alb sec, legumele ÅŸi condimentele. Când apa dă în clocot se aÅŸează carnea de melc deasupra legumelor întrun coÅŸ de inox special ( cel utilizat la înăbuÅŸirea peÅŸtelui). Se lasă să fiarbă astfel cam 1 oră ÅŸi 30 minute.
Se taie mărunt ceapa, usturoiul ÅŸi pătrunjelul, se încorporează în untul moale, se adaugă apoi sare ÅŸi piper după gust ÅŸi se freacă întrun castron cu lingura de lemn până devine o pastă omogenă.
Preparare reţetă
Se strecoară carnea de melc din fiertură (court-bouillon). Apoi se introduc melcii în cochilii curate ÅŸi uscate, iar spaÅ£iul liber rămas se completează cu umplutura din unt aromatizat. Se aÅŸează melcii cu deschizătura în sus pe o tavă de coacere specială pentru melci ÅŸi tava se introduce la cuptor la o temperatură de 120Ëš C timp de 10 minute. Preparatul se serveÅŸte cald.

 

Canon i470D
Canon i470D
LinkPro - Director WebWeb-List, Indexul site-urilor romanestiDirector WEBPowered by  MyPagerank.Net SEO Romania
213.136.76.7