Preparate din carne de porc | Costite de porc la cuptor

Costite la cuptorIngrediente:
1,5kg costiţă crudă de porc, 50ml ulei , 1 ceapă,800 g  roÅŸii,1 lingură  boia de ardei dulce, 100 ml sos de soia, 3 căţei de usturoi, 2 linguri muÅŸtar, zahăr brun, miere 1 linguriţă, scorÅ£iÅŸoară, sare, piper


Mod de preparare:

OpăriÅ£i roÅŸiile, curăţaÅ£i-le de pieliţă ÅŸi tocaÅ£i-le mărunt. Tot mărunt tocaÅ£i ÅŸi ceapa, curăţată ÅŸi spălată. CăliÅ£i ceapa în ulei, într-o tigaie, apoi după 3-4 minute puneÅ£i roÅŸiile tocate.
AdăugaÅ£i boiaua, zahărul, mierea, sosul de soia, usturoiul tocat mărunt, sare ÅŸi piper după gust. AcoperiÅ£i tigaia cu un capac ÅŸi lăsaÅ£i să fiarbă la foc mic, circa 20 de minute. CurăţaÅ£i costiÅ£a de grăsimea în exces, stratul de grăsime nu trebuie să fie mai gros de 5-6mm.
PresăraÅ£i-o cu sare, piper ÅŸi scorÅ£iÅŸoară, apoi pune-Å£i-o la fript pe un grătar încins. Cât timp costiÅ£a se frige, ungeÅ£i-o cu sosul pregătit. Când costiÅ£a este bine pătrunsă ÅŸi frumos rumenită, scoateÅ£i-o pe un blat de lemn porÅ£ionaÅ£i-o ÅŸi puneÅ£i-o pe un platou, pe un “pat” de salată verde. ServiÅ£i costiÅ£a caldă cu sosul rămas ÅŸi cu o garnitură la alegere.

 

Canon i470D
Canon i470D
LinkPro - Director WebWeb-List, Indexul site-urilor romanestiDirector WEBPowered by  MyPagerank.Net SEO Romania
213.136.76.7