Italian | Pizza rustica

Ingrediente:
180 grame blat de pizza,200 grame mozzarella,150 grame ÅŸunculiţă ţărănească sau muÅŸchi afumat,un ardei gras sau kapia (de preferinţă roÅŸu),o legătură ceapă verde tânără,2 linguri sos pizza,zece măsline negre
 


Preparare:

1.Se întinde aluatul într-o foaie subÅ£ire, pe o suprafaţă de lucru pudrată cu făină. Aluatul se poate prelucra ÅŸi cu mâna. Important este să fie bine întins, subÅ£ire, dar nu rupt.
2.RulaÅ£i cu grijă aluatul pe făcăleÅ£ul sau ustensila cu care l-aÅ£i întins ÅŸi repetaÅ£i operaÅ£iunea în sens opus (derulaÅ£i-l) în tava de copt. PuteÅ£i folosi o tavă rotundă sau pătrată,chiar ÅŸi tava cuptorului sau o tavă întoarsă cu faÅ£a în jos. Nu vă stresaÅ£i prea tare. O pizza adevărată nu e un cerc matematic.
3.Peste aluatul întins în tavă întindeÅ£i aproximativ 2-3 lunguri sos pizza. Prea puÅ£in sos va lipi ingredientele de aluat, prea mult va împiedica buna coacere a aluatului.
4.DistribuiÅ£i feliile de ÅŸunculiţă afumată pe întreaga suprafaţă a blatului. Nu lipiÅ£i feliile între ele deoarece aveÅ£i nevoie de spaÅ£iu pentru rondelele de ardei.
5.AdăugaÅ£i mozzarella rasă sau tăiată  cubuleÅ£e printre ingrediente, rondelele de ardei, măslinele întregi,  ÅŸi ceapa curăţată ÅŸi tăiată eventual pe lungime dacă este prea groasă.
6.Introduceţi pizza la cuptor timp de 10-12 minute la temperatură mare (220 grade).

 

Canon i470D
Canon i470D
LinkPro - Director WebWeb-List, Indexul site-urilor romanestiDirector WEBPowered by  MyPagerank.Net SEO Romania
213.136.76.7