Italian | Pizza Prosciuto & Funghi

Ingrediente:
sos de roşii,500 g de roşii coapte,400 g de mozzarella,ciuperci proaspete,şuncă de praga,oregano,ulei de măsline
aluat,150 ml apă caldă,1/2 linguriţă zahăr tos,1 linguriţă drojdie uscată,250 g făină,3 linguri ulei de măsline,1 linguriţă sare


Mod de preparare:
1.Se pune într-un castronel drojdia amestecată cu 1 lingură de făină, 3-4 linguri de apă caldă ÅŸi zahăr până se face ca o pasta, se acoperă ÅŸi se lasă până se umflă ÅŸi face spumă. 
2.Într-un castron se pune făina, în mijlocul ei se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea ÅŸi se amestecă, pentru a forma un aluat moale ÅŸi elastic, dacă trebuie se adaugă ÅŸi restul de apă.  Se frământă bine, se lasă deoparte acoperit, să dospească mărindu-ÅŸi volumul.  Se poate lăsa ÅŸi la frigider de pe o zi pe alta. 
3.Se întinde din aluat o foaie de mărimea ÅŸi forma dorită care se aÅŸează într-o formă unsă.
4.Se pune puÅ£in ulei de măsline pe blat, se presară cu puÅ£in oregano, apoi se pune puÅ£in sos de roÅŸii ÅŸi un strat de roÅŸii curăţate de coajă ÅŸi tăiate felii.  5.Se pune un strat de felii subÅ£iri de mozzarella, ciupercile proaspete ÅŸi ÅŸunca de praga apoi se presară cu puÅ£in ulei de măsline. 6.Se pune la copt cca 20 minute până brânza se topeÅŸte ÅŸi se amestecă cu roÅŸiile ÅŸi totul devine auriu.
 

 

Canon i470D
Canon i470D
LinkPro - Director WebWeb-List, Indexul site-urilor romanestiDirector WEBPowered by  MyPagerank.Net SEO Romania
213.136.76.7