Asiatic | Taietei din orez cu carne tocata

Ingrediente:

3 linguri de ulei,doua cepe esalote tocate,150 g de carne de vita,două linguri de sos de soia,doua linguri de sos de peste,o lingură de faina de po­rumb amestecata cu 3 linguri de apa,o lingură de zahar,o lingură de usturoi mă­cinat,500 g tăitei din orez sau 300 g ba­toane de orez uscat înmuiate timp de cinci minute în apa fiarta si răcita1/2 lin­gura de sos negru de soia,1/2 lingură de sare,1/2 lingurapiper negru proaspat,4- 5 ouă de prepeliţă fierte tari si descojite (optional),frunze de salata,ardei iuti verzi taiati în suc de lamaie, pentru ornat
 


Mod de preparare:

Intr-o tigaie wok puneţi o lin­gură de ulei la încins, adăugaţi cepele eşalote şi ţineţi-le pe foc până devin transparente. Adăugaţi carnea şi amestecaţi timp de cinci minute, turnaţi sosurile de soia şi de peşte, făina de porumb şi zahărul, apoi amestecaţi timp de trei minute şi opriţi focul.
Separat încingeţi restul de ulei, adăugaţi ustur­oiul şi ţineţi pe foc până devine uşor transparent. Adăugaţi tăiţeii, sosul negru de soia, sarea, piperul, ameste­caţi timp de trei minute şi daţi deoparte.
Puneţi tăiţeii într-un castron, iar dea­supra aşezaţi carnea de vită şi ouăle. Se poate servi cu frunze de salată, suc de lămâie şi ardei iuţi tocaţi.

 

 

SEO Romania
213.136.76.7