Bauturi. Cocktail fara alcool | Sirop de capsuni Gabi 1

 Ingrediente (aprox. 5 L sirop): 6 kg capsuni, 3 kg zahar, 3 lamai medii


 Mod de preparare:

Se curata capsunile de frunzulite si se spala bine. Se pun intr-un vas , daca sunt mari sau mai tari se si taie in bucati pentru a se obbtine sucul mai repede, peste capsuni se adauga zaharul si se aesteca pana cand zaharul se omogenizeaza. Se tin la rece 48 ore (nu se pun in soare sau intr-un mediu cu temperaturi mari pentru a nu fierbe sucul).
Dupa aprox 2 zile se pune compoizitia intr-o oala si se pun la fiert aprox 5 min (foc mic). Cand cap[sunile sunt moi se strecoara sucul si in sucul ramas se adauga sucul de lamaie si se mai fierbe (foc mic) inca 5-10 min. Daca se pastreaza mai mult timp se poate adauga conservant sau aspirina (1 pastila de aspirina la 1 L de suc).
Daca se formeaza spuma deasupra se inlatura cu o lingura. Dupa, se ia de pe foc si se pune in sticle (in prealabil sticlele se spala bine si se usuca) si se capseaza. Sticlele se tin intre "haine" pentru a se raci incet , dupa se depoziteaza intru loc ferit de soare si caldura mare. Se serveste cu gheta sau menta, dupa gust.

 

SEO Romania
213.136.76.7