Rețete vechi și noi pentru tine și ai tăi!


Ingrediente:

o capatana varza murata ,400 ml ulei ,700 g ciuperci conservate ,un ardei rosu ,3 cepe ,3 morcovi ,o legatura patrunjel ,o legatura marar ,400 g orez, de preferat cu bobul rotund ,160 ml suc rosii ,900 ml apa ,sare ,piper ,5-6 frunze de dafin

Mod de preparare:
Foile de varza se desfac de pe cotor si se pun in apa rece cateva ore, daca faceti sarmalele dimineata e ideal sa stea in apa de seara pana dimineata.
Se curata legumele, ceapa, ardeiul si patrunjelul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare. Ciupercile se toaca marunt. Se pun toate legumele peste ulei si se calesc in jur de 10 minute amestecand mereu.
Cand s-au inmuiat legumele se adauga orezul (spalat in multe ape) si 60 ml suc de rosii.
Se mai lasa pe foc 3-4 minute, se potriveste compozitia de sare si piper apoi se rastoarna compozitia intr-un bol (pentru a se raci mai repede).
Foilor de varza li se curata cotorul, si se rup (taie) in 2, 3, 4 bucati in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele. Se incepe din mijloc.
Pe fundul unei cratite se pun cotoare de varza. Ar fi ideal daca aveti oala de lut!
Se pune in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si se ruleaza. Capetele se introduc in interiorul sarmalei.
Se pun in oala una langa alta si printre ele se pun cateva frunze de dafin.
Se dizolva sucul de rosii ramas in 900 ml apa si se toarna peste sarmale. Trebuie ca apa sa fie la nivelul sarmalelor.
Se acopera cu cotoare sau frunzele de varza murata si se dau la cuptor la foc potrivit pentru doua ore, sau pana scade apa.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Caută

Despre

Aici găsești o colecție delicioasă de rețete românești, atât tradiționale, transmise din generație în generație, cât și reinterpretări moderne pentru gusturi actuale. Ne-am propus să aducem în bucătăriile voastre aromele autentice ale copilăriei, dar și idei noi care să vă inspire la fiecare masă.

Fie că vrei să redescoperi gustul sarmalelor făcute ca la bunica, cozonacul pufos din zilele de sărbătoare sau să încerci o variantă modernă a unui preparat clasic, aici vei găsi rețeta perfectă.

Gătește cu noi și bucură-te de savoarea autentică a bucătăriei românești!

Arhive

Galerie